Petri Jämsä Saatan joskus olla jotain mieltä jostakin

Johdonmukaisuutta à la Sipilän hallitus: tee pätkätöitä ja perusta perhe!

Hallitus on suuressa viisaudessaan nähnyt, ettei suomalainen työelämä ole vielä tarpeeksi epävarmaa. Sipilän posse päättikin lyödä pöytään parit innovatiiviset huononnukset, jotka lisäävät työmarkkinoiden dynamiikkaa, tai jotain sellaista. Huononnukset kohdistetaan erityisesti nuoriin aikuisiin, joiden heikko asema työmarkkinoilla onkin kätevä institutionalisoida lainsäädännöllisesti. Jos hallitus nimittäin saa tahtonsa läpi, helpottuu irtisanominen pienyrityksissä ja alle 30-vuotiaita saisi kätevästi palkata määräaikaisiin työsuhteisiin ilman vaivalloista erillisten perusteiden esittämistä.

 

Sipilälandian nuoret aikuiset ja pienyritysten työntekijät pääsevät nauttimaan normien jälkeisen aikakauden ”joustavasta työelämästä”, kun työnostajien aivan liian heikkoa valtaa suhteessa työnmyyjiin halutaan vahvistaa. Tällainen isäntävallan vahvistaminen on oppikirjamaisen oikeistolaista työmarkkina- ja luokkapolitiikkaa, joten minkäänlaisena yllätyksenä nämä uudistukset eivät voi tulla kenellekään Sipilän hallituksen arvomaailmaan tutustuneelle.

 

Sipilälandiassa poliittinen kokeilukulttuuri voi hyvin. Nyt alle kolmikymppiset pakotet… anteeksi osallistetaan yhteiskunnalliseen kokeeseen, jossa halutaan maksimoida nuorten kokema epävarmuus. Duunit kun voivat kohta loppua koska tahansa siitä yksinkertaisesta syystä, että työntekijä ei ole tyhmyyttään vielä tajunnut täyttää kolmeakymmentä, mikä on tietenkin työntekijän ihan oma vika. Ja tämä ei sitten kuulkaas ole mitään ikäsyrjintää, vaan dynaamista ​työmarkkinapolitiikkaa.

 

Jos hallitus saisi rehellisyyden puuskan se voisi sanoa ääneen, ettei se juurikaan piittaa nuoremmista(kaan) sukupolvista – eiväthän ne latten litkijät edes äänestä keskustaa! Agraari-oikeistolainen ja tahdottomalla takiaispuolueella höystetty hallitus ei viitsi sanoa tätä ääneen, sillä nyt kun syntyvyys on tippunut nälkävuosien tasolle, on viestintästrategisesti hyödyllistä esittää olevansa huolestunut lapsentekoiässä olevan sukupolven tilanteesta.

 

Ikävä kyllä johdonmukaisuus ei taida kuulua hallituksen hyveisiin. Yhtäältä hallitus vaatii kaikilta nomadista asennetta, kykyä vaihtaa jatkuvasti ammattia, kouluttautua uudelleen ja muuttaa pitäjästä toiseen määräaikaisten työpätkien perässä, mutta toisaalta näiden samojen nomadien pitäisikin vakiintua, perustaa perhe ja täyttää maa lapsikatrain kansakunnan huoltosuhteen korjaamiseksi. Pitäisi siis nöyrästi ja kiitollisena tyytyä määräaikaisuuksiin, nollasopimuksiin ja jatkuvaan muuttamiseen, ja siinä nollasopparilla työskentelyn ohessa pitäisi sitten perustaa perhe ja ostaa tälle onnellisuusyksikölle velkarahalla asunto ylikuumentuneilta asuntomarkkinoilta.

 

En yksinkertaisilla humanistin aivoillani oikein ymmärrä miten tällainen yhtälö on mahdollinen, mutta ehkä pääministeri Sipilä voisi taas kaivaa prosessikaavionsa esiin ja osoittaa meille tyhmemmille, miten tämä temppu onnistuu.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Niin luuletko tämän hallitusta kiinnostavan. Jos totuus kiinnostaisi olisivat toimet täysin erilaisia.

Käyttäjän pmjamsa kuva
Petri Jämsä

No enpä luule että hallitusta kiinnostaa pätkääkään. Ne on vähän eri piirit, keiden edut ja asiat hallitusta kiinnostavat: https://yle.fi/uutiset/3-10158610

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

No, eivät ne erityisemmin piittaa muistakaan ikäluokista.

Köyhät vanhukset on leimattu tumpeloiksi koko ikänsä ryypänneiksi, jotka ikävä kyllä ovat vielä hengissä.
Kiinnostava eläkeläinen on sijoittaja ja hyvällä vakuutuksella elävä , joka kiukuttelee veroista.

Köyhät keski- ikäiset ovat kadottaneet elämänhallintansa eivätkä ole vastuuntuntoa koskaan nähneetkään.
Tyypillisiä pitkäaikaistyöttömiä, jotka valitettavasti yrittävät pysyä hengissä.
Kiinnostava keski- ikäinen on 5000€/kk minimi ansaitseva uraa luova köyhien kadehtija, jonka veronmaksuhalusta lintsareiden hyväksi ollaan olevinaan huolestuneita.

Köyhät nuoret aikuiset ovat ongelmallista materiaalia .
Ongelmallista sikäli, ettei oikein saada päätettyä, mihin sitä tehohyödynnettäisiin ennen kuin se luetaan kahteen edelliseen ryhmään.
Tosiasiassa tämän ryhmän ei edes toivota perheellistyvän ; siitähän seuraa vain lisää ongelmia.

Se on hyödyllisin ja onnellisin juuri ja juuri kaljarahat hankkivana, köyhien vanhempiensa nurkissa asuvana sinkkujoukkona, joka siivoaa harjoittelijoina kiinnostavien nuorten aikuisten ( 5000€/kk) lukaalit ja passaa heitä harjoittelijoina ravintoloissa.
Vapaa- aikoina voivat sitten kiukutella kaljapäissään verkossa mamuille, jotka muka vievät naiset ja tekevät lapset.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

On se tosiaan kumma, kun ei nuorille perheen perustaminen pätkähommilla ja esim. stadin vuokrilla oikein maistu, vaikka hallitus reilusti on toki nuorten työllisyyttä puheissaan tukenut ja jopa Presidentti Niinistökin aikoinaan otti nuorisotyöttömyyden hoidon oikein omaksi asiakseen.

Hallitus toki varautui nykyiseen tilanteeseen kutsumalla maahan riskejä nuoria miehiä halpatyövoimaksi. No, ei sekään touhu mennyt ihan putkeen. Eivät työllisty,eivät lähde pois, eivät integroidu, mutta yhteiseurooppalainen monikulttuurisuus lisääntyy huimasti.

Ai niin, Ruotsissa on edelleen oikea työvoimapula. ( ei leikisti ) Sieltä saa normihommia brannkarit, sairaanhoitajat, opettajat, inssit jne. ja asunnonkin hakemisessa autetaan. Kouluruotsilla pääsee monessa hommassa alkuun ja Ruotsin itärannikolla Suomen kielen taito on monessa hommassa +

Auttakaa siis Suomen hallitusta siistimään työvoimaluvut ja muuttakaa Ruotsiin.

138.000 työpaikkaa tarjolla tänään.

http://arbetsformedlingen.se/

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Sairaanhoitajille ja varmasti muillekin löytyy töitä myös Norjasta. Norjassa työolot ovat huippuluokkaa Suomeen verrattuna. Ainakin näin siellä työskennelleet sairaanhoitajat ovat sanoneet.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Jos haluaa saada perheen parikymppisenä kun vielä jaksaa hoitaa lapsia, kannattaa unohtaa työelämä ja kouluttautuminen kokonaan. Perheelle on parasta Suomen järjestelmässä elää yhteiskunnan tukien varassa koska silloin ei tarvitse stressata irtisanomisista ja myös vanhempien opiskelu tarkoittaa usein lapsiperheelle äärimmäistä köyhyyttä ja stressiä.

Tietysti auttaa, jos on vaikutusvaltaisia kummisetiä tai muita tukihenkilöitä taustalla järjestämässä tietä parempiin hommiin ja antamassa taskurahaa. Silloin voi yhdistää työelämän, opiskelun, matkailun ja muut kivat jutut perhe-elämään ilman suurempia ongelmia.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Lahjakkaille nuorille luulisi olevan hyvä asia, että voivathan hekin työllistyä nopeasti uuteen työpaikkaan ja näin päästä hivuttamaan palkkaansa ylös. Siis luulisin, että tulevassa laissa työntekijäkin voi ottaa nopeasti lopputilin kuten työnantajakin vastavuoroisesti voi antaa lopputilin.

Kimmo Huoso

Mielestäni hallitus osoittaa vain tällä modernilla dynaamisella pätkätyöläisyydellä olevansa huolissaan nuorison parissa katoavasta perisuomalaisesta kansanperinteestä nimittäin ryyppäämisestä.

Kyseinen ilmiöhän on selvästi todennettavissa mm. Alkoholin myyntiin kohdistuvilla veroalennuksilla, joilla kansaa oikeastaan kannustetaan tarttumaan pulloon. Ja tällä Dynaamisella pätkätyöläisyydellä pyritään vuorostaan vauhdittamaan selvästi prosessin kehitystä.

Valitettavasti nykynuori ei ymmärrä lääkitä ahdistusta ja pilalle menneitä parisuhteitaan viinalla vaan tyytyy mielummin passivoituneena ja dynaamisen pätkätyöläisyyden kannustamana esimerkiksi rakentamaan itselleen jonkun kivan mielenterveydellisen ongelman alkoholismin sijaan.

Toimituksen poiminnat