Petri Jämsä Saatan joskus olla jotain mieltä jostakin

Kaikki blogit puheenaiheesta Pääministeri Juha Sipilä

Juha Sipilä sanansa mittainen mies loppuun asti.

Kun tuli rököletappio siinä ei selitelty eikä vatuloitu, vaan reilusti myönnettiin ja otettiin syy niskoille. Lupaus väistyä ja antaa tilaa uusille voimille piti myös.

Minun mielestäni Juha oli vilpittömällä mielellä Suomen asialla. Hän halusi laittaa Suomen asiat kuntoon. Hän halusi tehdä Suomesta tuottavan "yrityksen" kuten oli tehnyt omasta yrityksestään.

Hän on melko tuore tapaus politiikassa ja niinpä hän ei vielä tuntenut potlitiikan "sääntöjä".  

Kodin luovuttaminen oli Sipilän julkisuustemppu

Vaalikeskustelussa pääministeri puolusteli kodin luovuttamislupausta. Olisi voinut tehdä sen ilman julkisuutta. Halusi mainostaa asiaa mediassa ja tuli tehneeksi sen myös kansainvälisessä mediassa. Nyt pääministeri selitteli asiaa ontuvasti vaalikeskustelussa.

Asian mainostamisessa julkisuudessa tuli kallis lasku Suomelle: "He tulivat muslimimaasta, jossa oli tappouhka päällä. Tätä minä en politiikassa hyväksy. Jos minä häviän vaalit sen takia, että tarjosin heille kotiani, niin olen heti valmis luopumaan vallasta ja politiikasta, Sipilä sanoi Halla-aholle."

Keskustan järjettömät vaalilupaukset

Puolue haluaa lisätä julkisia menoja, keventää verotusta ja vähentää velanottoa. Pääministeri haukkuu SDP:n puheenjohtajaa himoverottajaksi mutta oma puolue huijaa äänestäjiä törkeästi ja suoraan.  

Millä pääministeripuolue sitten lunastaisi nämä taikatemppumaiset lupauksensa? Puolue pitää häikäilemättömästi keinot piilossa miten se aikoo nämä kolme lupausta toteuttaa. Äänestäjiltä huijataan ensin äänet ja sen jälkeen paljastetaan keinot vaalien jälkeen jos pääministeripuolueena hallitukseen pääsee. Näillä kannatuslukemilla sitä ei tule tapahtumaan. 

Sipilä ja susi kohtasivat

City-susi ja pääministeri Sipilä kohtasivat Sipoossa.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/40a69372-ed24-4a42-a68d-e18fefd97b9e

Kyllä koira koiran tuntee. Sipoossa on tunnetusti ollut aikoinaan susia, mutta nyt yksinäinen susi etsii kumppania Sipilän lähiympäristössä. 

Toivottavasti punahilkka nyt sitten pelästyy ja mummot paranevat.

Mitä ihmettä pääministerin päässä oikein liikahti?

Media, oppositio ja kansalaiset ovat äimän käkenä, katsovat ihmetellen mitä tässä maassa oikein tapahtui, koska hallitukset eivät yleensä kaadu. Hämmästyneet katsovat toisiaan ihmetellen kuka menee tekemään näin hölmön tempun ja kaatamaan hallituksen kun vaalikampanjat ovat jo käynnissä. Tällainen hölmöys yllätti koko maan. Miltä tämä mielestäsi näyttää äänestäjille kun pääministeri lähtee ovet paukkuen hallituksesta suoraan vaalikentälle kaataen hallituksen? Tämän ymmärtäisi, jos pääministeri olisi kaatanut hallituksen paljon aikaisemmin.

Saiko pääministeri EU:n vaalivaikuttamaan soteasialla?

Sotkeutuuko EU likaisella tavalla Suomen vaaleihin auttamalla pahasti vaikeuksiin joutunutta pääministeriä? Komissaarin kabinettipäälliköltä on tullut sopivasti pääministeriä vaaleissa auttava lausunto puhelimitse, jolla kaatumassa olevalle soteuudistukselle yritetään antaa mahdollisuus, kun Keskusta on mielipidemittausten perusteella kärsimässä rökäletappion.

Haukkuuko ulkoministeri pääministeriä pässiksi?

Pääministeri puhui Euroopan parlamentissa populismista, johon Soini vastasi omalla blogikirjoituksellaan arvostellen vallanpitäjiä pässeiksi kun puhuvat niin kuin pääministeri puhui. Ärhäkäksi  on ulkoministerin esiintyminen muuttunut poliittisen uran kalkkiviivoilla. Aika raju on hyökkäys pääministerin suuntaan.

Ulkoministeri:

"Silloin tällöin ihmettelen, että kuinka pässejä vallanpitäjät,  eliitit ja median pösilöimmät kirjoittajat voivat olla?"

Miksi valtionyhtiö lainasi rahat pääministerille sijoitustoimintaan?

Pääministeri ei näytä rikastuneen yritystoiminnalla, vaan valtionyhtiöltä saamallaan lainalla.
Otsikon iso kysymys odottaa vastausta. Miksi valtionyhtiö Rautaruukki otti näin kovan riskin ja auttoi nykyistä pääministeriä miljonääriksi? Auttoiko Keskustapuolue Sipilää tässä lainan saamisessa valtionyhtiöstä?

Politiikassa ei pidä pyrkiä selkävoittoihin

Miten tarkkaan pitääkään paikkansa vanhojen konkarien toteamus: Politiikassa ei koskaan tule pyrkiä selkävoittoihin.

Eikä varsinkaan työmarkkinapolitiikassa. Sillä toistuvasti joudutaan tilanteisiin, joissa tatamin laidalle astelee tyyppejä, joita satunnaisessa ylilyöntitilanteessa olet rullannut kuin Hönö-Kusti mahorkkasätkäänsä. Syljen ja lujien kourien voimalla.

Nyt näyttää siltä, että pääministeri Sipilä on päättänyt " mennä päätyyn asti".

Teatterinjohtaja Sipilä pelaa korkeaa peliä

Mitä pääministeri Sipilä keskiviikon 17.10.2018 luottamusäänestyksellä ikinä tavoitteleekin, hän ei sitä saavuta.

Sensijaan oheisvaikutukset ovat varmat ja melko ikävät.

Oikeustieteen professori, dosentti Pauli Rautiainen sanoo, että valtiosääntöoikeuden näkökulmasta hallituksen tiedonannolla ei ole merkitystä.

Oikeudellisesti siinä ei tapahdu mitään, jos hallitus voittaa luottamuslauseäänestyksen, kuten todennäköisesti tapahtuu, Rautiainen toteaa.

Käteen jää puhdasta teatteria ja poliittista sapelien kalistelua.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä